Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: instagram.com/photochristofferf

Otursförföljd Koenigsegg som ny igen

Koenigsegg Agera RS Gryphon är ”back in business”. Efter två krascher är den åter i skick som ny.

Den började sitt liv i rampljuset på bilsalongen i Genève våren 2017. Koenigsegg Agera RS med tilläggsnamnet Gryphon attraherade många blickar och var på väg till en supersportbilsfantast i USA, men den kom aldrig så långt.

Under sluttesterna på bana i Trollhättan, en testfas som alla Koenigsegg-bilar genomgår innan leverans, var olyckan framme. Ned i ett rejält dike försvann bilen i maj 2017.

Gryphon skickades förstås aldrig till nya ägaren i USA utan återställdes och blev en rullande testbänk hos Koenigsegg. Då var olyckan plötsligt framme igen.

Torsdagen den 17 maj 2018 hörde en Teknikens Värld-läsare av sig. Han hade nyss sett en Koenigsegg krascha på en landsväg utanför Trollhättan och bilder fanns. Återigen blev Gryphon förstasidesstoff på bilsajter runt om i världen.

På Norges nationaldag 2018 åkte Koenigsegg Agera RS Gryphon i diket för andra gången på ett år. Foto: Läsarbild

Nu får vi reda på att denna smått otursförföljda Koenigsegg Agera RS har återställts till sin forna glans. En ”car spotter” som följer enbart bilar från Koenigsegg har fångat Gryphon på bild och lagt upp den på sitt Instagram-konto. Tejpen på karossen döljer inläggen av bladguld, eller i alla fall ytorna och detaljerna där bladguldet var placerat.

Vad som händer med Gryphon nu vet vi inte, men sannolikt blir den kvar hos Koenigsegg i Ängelholm i något avseende.

https://www.instagram.com/p/B3U_hzTpdh8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading