Honda Accord

Oviss framtid för ny Honda Accord

Honda Accord så som vi känner den i dag börjar bli till åren. En ny generation av den körglada mellanklassaren är välkommen, men det är inte säkert att vi får se en sådan.

Honda Accord i europeiskt utförande är sedan 2008 inne på sin åttonde generation. Eftersom modellen nu är sex år gammal är det många som går och väntar på avlösaren.

 Hur det blir med just en avlösare står skrivet i stjärnorna. Enligt australiensiska Car Advice, som pratat med Honda Australien-chefen Stephen Collins, finns det inget beslut taget om den europaspecificerade Accorden ska efterträdas av en ny. Ett beslut tror han tas i den närmaste framtiden.

 – Innan 2016 lär vi inte få se en ny Accord, säger han till den australiensiska motortidningen.

Anledningen till att det i Australien pratas om en europeiska Accord-versionen beror på att man på den stora kontinenten säljer två Accord-versioner, varav en är den europeiska.

 Honda-chefen ”down under” hoppas att Honda-ledningen tar beslutet att fortsätta med ”Accord Euro” eftersom deras säljstrategi med två olika versioner har varit väldigt lyckad.

Han nämner också att en nya europeisk Accord, om den blir av, inte kommer att baseras på Acura TLX som säljs i Nordamerika.