Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101209-citroen armhävning101209-citroen armhävning101209-citroen armhävning
101209-citroen armhävning

På Citroën är straffet armhävningar vid sen ankomst

På Citroën Sverige har man fått bukt med anställdas sena ankomster till möten. Kommer man för sent får man helt enkelt göra armhävningar – två stycken per minut man är försenad.

I senaste numret av tidningen Chef kan man läsa en intervju med Citroën Sveriges chef Magnus Bengtsson som berättar att företaget har fått bukt på de anställdas sena ankomster och ringande mobiltelefoner under möten.

Det hela kan tas för att vara ett skämt. Därför ringde teknikensvarld.se upp Citroën Sveriges informationschef Lena Rönnelius Ericsson för att undersöka sanningshalten.

– Jo då, det är sant. Vid sen ankomst till ett möte ”straffas” man med att få göra två armhävningar per påbörjad minut man är försenad. Fem minuter blir alltså tio armhävningar, säger hon och poängterar samtidigt att det hela ska tas med glimten i ögat.

Frågan är om Lenna Rönnelius Ericsson själv har fått lägga sig där på golvet och göra några svettiga armhävningar.

– Nej, det har jag sluppit. Jag har lärt mig att hålla tiden. När systemet infördes var det några som fick göra armhävningar, men nu på senare tid har det inte behövts, säger hon och rekommenderar metoden till andra företag, inte för att få mer vältränad personal utan för att få folk att hålla tiderna.

Även om mobiltelefonen ringer under ett möte straffas man. Då blir det fem armhävningar rakt upp och ned. Ingen pardon.

Magnus Bengtsson säger till tidningen Chef att metoden med armhävningar ger en enorm tids- och effektivitetsvinst. Och att man med dåliga ursäkter inte slipper den fysiska övningen.