Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Francesco Ferrarini

Pagani Codalunga – långsvansad dyrgrip

Sportbilen Huayra är över tio år gammal men så här har du aldrig sett den tidigare. Versionen Codalunga hämtar inspiration från 1960-talet.

Pagani har må ha gjort sig kända för sina spektakulära sportbilar men även för att klämma ut allt som går när det kommer till att presentera specialversioner.
Modellen Huayra kom för över tio år men nu till Goodwood Festival of Speed, som hålls 23 till 26 juni, presenteras en ny version: Codalunga, inspirerad av de ”långsvansade” tävlingsbilarna från 1960-talet.

Codalunga hämtar inspiration från 60-talets långsvansade tävlingsbilar. Foto: Francesco Ferrarini

Basen utgörs av Huayra Coupé men sen har man jobbat efter mottot att hellre ta bort än addera vilket har gett bilen en torrvikt på 1 280 kilo. Codalunga är 36 centimeter längre än sin donator och det mäktiga bakpartiet mäter 3,7 kvadratmeter. Där under finns en V12-motor som är trimmad till 840 hästkrafter.

Två år tog det att få fram bilen som ursprungligen var en specialbeställning från en kund. Resultatet blev så bra att Pagani nu ska bygga fem exemplar. Du kan sluta leta blancolån, bilarna är redan sålda. Och det för ett pris på sju miljoner euro – styck.