Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pagani Huayra 730 S – en specialversion

En specialversion av Pagani Huayra har levererats till en lycklig kund i Los Angeles. Trots för lång väntetid sägs det vara värt det.

https://youtu.be/oJf6tPL6EjI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Bilen beställdes av Alejandro Salomon, en entreprenör som bland annat driver ett filmbolag och bor i Los Angeles, även kallad Salomondrin. Han själv beskriver att ”leveransen tog alldeles för lång tid, men det var det värt”.

Bilen i fråga har tilläggsnamnet 730 S där 730 står för antalet hästkrafter som är detsamma som plockas ut ur V12:an från AMG i ”vanliga” Huayra. S finns med för att det är initialen i ägarens smeknamn.

Det som gör bilen unik är karossen där kolfiberpanelerna är blottade och klarlackerade samt med vissa delar i blått med detaljer i guld. Bromsoken är lackerade i italienska flaggans färger och omges av fälgar som är guldfärgade. Italienska flaggans färger återfinns även längs sidorna på bilen. I stort sett ett stylingjobb med andra ord.

Prestandasiffrorna är dock desamma som för originalversionen 730 hästkrafter och 1 000 newtonmeter som plockas ur en dubbelturboladdad 6,0-liters V12 från AMG. 0-100 km/ går på 3,3 sekunder och toppfarten uppges vara 370 km/h.