Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110328-pagani roadster
110328-pagani roadster
110328-pagani roadster
110328-pagani roadster

Pagani Huayra kommer som roadster

Pagani bekräftar att deras senaste kreation, supersportbilen Huayra, också kommer en i en taklös roadsterversion. Men inte förrän om två år.

Nu när Paganis åldrande Zonda har fått avlösning av nya Huayra, har en lucka i Paganis modellprogram uppenbarat sig, då roadstermodellen har ännu inte fått någon uppföljare. Det ska det dock bli ändring på. I en intervju till argentinska journalister bekräftar nämligen det italienska märkets grundare, Horacio Pagani, att en öppen variant är under utveckling. Men vi får vänta på lanseringen tills år 2013.

Roadstern kommer förmodligen få en likartad teknisk specifikation som täckta Huayra, med en sexliters V12 på över 700 hästkrafter bakom sittbrunnen. Om mönstret från föregångaren, Zonda Roadster, ska följas lär inte heller vridstyvhet eller vikt påverkas i större omfattning, vilket är ovanligt när det gäller taklösa varianter. Zonda Roadster vägde bara cirka 30 kilo mer än coupén, trots omfattande förstärkningar i karossen. Vad gäller Huayra Roadster får vi säkerligen anledning att återkomma med både närmare teknisk specifikation och officiella bilder när lanseringen närmar sig.

Läs mer

Provkörning