Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pagani Huayra Roadster smyger fram

Tydliga vårtecken är Genèvesalongen och bilar utan tak. Nu smygvisar Pagani sin nya roadster som har premiär under tillställningen.

Till vårens bilsalong i Genève kommer Pagani visa upp modellen Huayra som roadster och nu har man ”låtit läcka” ytterligare en bild. Totalt har tre bilder visats på bilen och ingen av dem avslöjar egentligen någonting även om den som nu släppts visar en större del av bilen: ena baklampsklustret och en del av motorhuven.

Med den nya bilden, som visas på tillverkarens Facebook-sida, följer texten att bilen är det mest komplicerade projekt man hittills åtagit sig.

Fronten har vi tidigare fått "se"…

Roadstern kommer förmodligen bli tyngre än sin grundmodell med tak och tillverkas i en mindre upplaga än denne och även bli dyrare. Pagani Huayra med tak kostade 850 000 euro och de 100 bilarna sålde slut 2015. Slutsåld är även specialversionen BC, som visades upp i Genève förra året, som hade en upplaga på 20 bilar.

… liksom ett emblem.

Redan 2012 kom Huayra med tak vilket gör att man nästan håller samma tempo mellan versionerna som med föregångaren Zonda där coupén kom 1999 och roadstern först 2003. Att en roadster är på gång fick vi reda på redan för sex år sedan...