Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110304-pagani huayra110304-pagani huayra110304-pagani huayra
110304-pagani huayra

Pagani Huayra – vindarnas gud har anlänt

På salongsgolvet i Genève står den supersportbil som väcker mest åsikter av alla – Paganis nya modell Huayra. Nu har de släppt en vacker reklamfilm som är direkt motsatsen till bilens ursinniga maskin på över 700 hästkrafter.

Antingen älskar man formerna på Paganis bilar, eller också avskyr man dem. Det finns inget mellanting. Och nya Pagani Huayra utgör inget undantag. Formerna är fortfarande lika speciella.

Men det är väghållningen och köregenskaperna, tack vare tekniken – inte minst motorn – som finns under kolfiberkarossen, som gör bilen till en vagn av kaliber.

Nya Huayra har en mittmonterad AMG-V12:a. Den ger ifrån sig drygt 700 hästkrafter och 1 000 newtonmeter. Effekten räcker till för att skjuta iväg bilen 0-100 km/h på 3,3 sekunder. Fartökningen avstannar inte förrän 370 km/h tangeras på hastighetsmätaren.

Allt om materialen, tekniken, speciallösningarna, prestandan och mycket mer kan du läsa här (eller via länk nedan).

Eftersom Pagani Huayra officiellt har haft sin världspremiär på bilsalongen i Genève börjar också orderblocken att så sakteliga ta emot beställningar för hugade spekulanter. I samband med detta har man också släppt en första reklamfilm som är väldigt snyggt gjord, men som på något vis speglar motsatsen till vilken best Huayra i själva verket är. Men kanske Pagani vill visa att deras nya supervagn inte enbart vill pressas upp mot varvtalsstopp innan varje växling utan också passar bra att ”cruisa omkring” med längs medelhavskusten.

Notera att vi i filmen får se "vingklaffarna" i aktion.