Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pagani Zonda ZoZo – ännu en specialversion på gång

Trodde du att Pagani Zonda var död och begraven vid det här laget? Då trodde du fel! Nu har bilder dykt upp på ännu en specialversion av Zonda, under epitetet ZoZo.

Ja, det är faktiskt sant att Pagani Zonda fortfarande är vid liv. Trots att efterträdaren (!) Huayra enligt uppgift ska ha nått vägs ände och blivit slutsåld. Bilderna, som lagts ut på Internet de senaste dagarna av Pagani-fansajten Prototypezero, visar ännu en specialversion av Zonda.

Vi kan inte räkna vilken i ordningen det är, men den har i alla fall fått tilläggsnamnet ZoZo. Varför den har fått det? Jo, beställare är en japansk affärsman, som driver den största japanska klädbutiken på Internet, vid namn Zozotown.

Vi har få uppgifter om specifikationen på Zonda ZoZo, men den använder förstås samma V12-motor från AMG som vi sett i tidigare Zonda. Ryktet säger också att den ska vara utrustad likt Lewis Hamiltons specialbeställda Zonda 760 LH, vilket skulle innebära 760 hästkrafter och manuell växellåda. Kanske får vi officiella detaljer från Pagani så småningom.

Pagani Zonda JCPagani Zonda JCPagani Zonda JC
Pagani Zonda JC

Zonda ZoZo är den andra specialbyggda Zondan som Prototypezero skrivit om i år, bara för en månad sedan visade sajten en bild på en annan specialbyggd bil, dock övertäckt. Denna hade namnet Zonda 760 JC, där de sista bokstäverna sades stå för initialerna i beställaren. Ha gärna en gissning i kommentarsfältet om vem det kan vara.