Pagani Huayra

Pagani med eldrift kommer år 2025

Jo du läste rätt. Superbilstillverkaren Pagani, kända för sina två modeller Zonda och Huayra, ska utveckla en elbil. Om sju år ska den vara färdig.

Enligt uppgift jobbar just nu 20 personer inom företaget med den nya modellen.

Paganis grundare Horacio Pagani säger i en intervju med en argentinsk tv-kanal att man kommer att fortsätta erbjuda bilar med förbränningsmotorer så länge kundunderlaget finns, men att märkets första elbil är planerad att lanseras år 2025.

Det innebär dock inte att man enbart kommer att fokusera på utveckling av eldrift framöver. Enligt nyhetssajten Autodato är Pagani i full gång med att ta fram en ny superbil som ersättare till Huayra (bilden ovan). Den nya modellen kommer att bestyckas med en V12 med dubbelturbo från Mercedes-AMG, likt sin föregångare, och enbart bli bensindriven.

Huayras ersättare kommer dessutom att gå att få med manuell växellåda vid sidan om den sekventiella lådan som erbjuds idag. Anledningen ska vara en växande efterfrågan på just manuella transmissioner bland Paganis kunder.

Pagani ser med andra ord ut att gå samma väg som Porsche gjort den senaste tiden med 911 GT3.

Någon självkörande Pagani verkar vi dock inte få se i första taget. Till Autodato säger herr Pagani att bilarna som bär hans namn är ”leksaker” och att ägarna bara plockar ut dem på vägarna när de verkligen vill köra.