070403_volvo_caresto

Påskens personligaste plåtcab

Du kanske minns det läckra bygget Volvo V8 Speedster? Nu har bilbyggaren Leif Tufvesson gjort det igen. Den här gången är det nya C70 som han har satt tänderna i.

Om du befinner dig i trakterna kring Jönköping under påskhelgen så ska inte missa bilsalongen på Elmiamässan. I alla fall inte om du gillar tillbehör, trimning och bilbyggen. Är du dessutom svag för Volvo C70 så bör du absolut gå dit. Volvo Personbilar har tillsammans med den uppmärksammade bilbyggaren Leif Tufvesson från Ängelholm förädlat en Volvo C70 av senaste snitt.

- Målsättning med min ombyggda Volvo C70 har varit att förädla en redan snygg bil till att bli ytterligare lite mer personlig, berättar Leif.

Volvo har redan, om än i mer moderat form, erbjudit personliga attribut till minstingen C30. Med detta bygge, C70 Caresto Edition, tar man ut svängarna ännu mer.

Thomas Andersson, VD på Volvo Personbilar Sverige förklarar:

-  Därför vände vi oss till en dokumenterat duktig bilbyggare som Leif Tufvesson och bad honom ta individualiseringen ytterligare ett steg vidare genom att lägga sin personliga hand på vår cabrioletmodell.

Ändringarna är många men tämligen diskreta. Motor och säkerhetsdetaljer är orörda. Meningen är att bilen ska uppfylla de krav som Volvo har på funktion och säkerhet.

Fronten är omgjord, grillen flyttad och vinklad. De främre stötfångarna är framdragna och tillyxade för att bilen ska få ett hungrigare och större utseende. Chassit är sänkt 25 millimeter och bilen är utrustad med speciellt framplockade 20-tumsfälgar som har hela tjugo ekrar. Bakpartiet har fått en underpanel av venturilook och karossen är lackad i Blue Pearl.

Inuti hittar vi mycket skinn. Kulören är Chestnut Brown och allt är sytt trendriktigt, med grova dubbla sömmar.

- Vi har i dagsläget inte för avsikt att börja sälja den här typen av ombyggda bilar i den reguljära Volvohandeln, men vi är inte främmande för att på sikt kunna förmedla ombyggnationer gjorda av till exempel Leif Tufvessons företag Caresto i Ängelholm, tillägger Thomas Andersson.