Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bilden är ett montage.
Bilden är ett montage.
Bilden är ett montage.
Bilden är ett montage.

Passagerare gripen – skulle lära hunden att köra

En 51-årig man i passagerarsätet greps efter en biljakt i hög hastighet i närheten av Seattle. I förarsätet satt mannens hund.

Under söndagen inkom ett flertal rapporter till Seattle-polisen om en bil vars förare körde väldigt vingligt, och bland annat kört in i två bilar utan att stanna. Trafikpolisen Heather Axtman tog upp jakten på bilen längs en motorväg utanför Seattle, Washington USA.

– Den misstänkte körde väldigt hänsynslöst och stundvis var vi uppe i hastigheter som 109 mph, 175 km/h, säger Heather Axtman till CNN.

LÄS MER: 21 klassiska biljakter

En av poliserna som försökte stoppa bilen kom upp jämsides och såg då till sin förvåning en hund sittandes i förarsätet. Biljakten fortsatte sedan in på en gångväg och efter att polisen lagt ut spikmattor fick de stopp på bilen, tyvärr inte en hundkoja men en Buick från 1996. När den 51-årige mannen greps var hans enda förklaring att han försökte lära sin hund att köra bil.

Mannen står nu åtalad för bland annat vårdslöshet i trafik, smitning och rattfylla, borgen är satt till 8 500 dollar, cirka 86 000 kronor. Hunden, en pitbull, togs till ett djurhem.

Några som har försökt lära hundar att köra bil under mer ordnade former är en körskola för hundar i Australien som klippet nedan kommer från.

https://youtu.be/gRN_L3nTlLQ