Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Patentbilder på nya BMW Z4 läckta

Presentationen av nya BMW Z4 närmar sig men nu har bilder på roadstern läckt ut. Vi jämför med konceptet från 2017.

Utvecklingen av nya BMW Z4 har varit en riktig långkörare och här på teknikensvarld.se har vi kunnat visa såväl spionbilder, teaserbilder liksom bilder på konceptet.

Meningen har varit att smygpresentera nya Z4 under Pebble Beach Concours d’Elegance nu i augusti medan en mer publik debut (med tekniska specifikationer och annat matnyttigt) kommer att ske under höstens bilsalong i Paris. Högst logiskt då konceptet i fråga visades upp i Pebble Beach förra året.

Grunden känns igen från konceptet men kanterna har jämnats till. Observera skillnaderna rörande backspeglar, bakljus och att Z4 nu får dörrhandtag.

Nu har emellertid något som sägs vara patentbilder läckt ut och publicerats av nederländska AutoWeek. Det vi ser är en bil som mycket väl stämmer överens med konceptet även om, som brukligt, kanterna har filats till och detaljer gjorts mer produktionsvänliga.

Bland skillnaderna märks bland annat mer normala backspeglar, grundare veck i karossen, mindre vassa strålkastare, riktiga dörrhandtag, mindre ljuskällor bak och runda avgaspipor.

”Lite väl blek”, hörs det här på redaktionen när vi nås av bilderna. Någon drar paralleller till Abarth 124 Spider när han betraktar Z4 framifrån.

Nedtonad front jämfört med konceptet…
… lite väl tycker min kollega som jämför med… en Fiat!

Då suffletten är monterad på bilderna vet vi inget om eventuella ändringar invändigt eller om de slimmade rundslagningskydden blir kvar på produktionsbilen.

Grundare veck, runda rör och mindre ljuskällor samt adderande av extra bromsljus märks baktill på Z4.

Nya Z4 har utvecklats tillsammans med Toyota och får en syskonbil i nya Supra som visades upp som racingkoncept under årets Genèvesalong. Första signalen om ett samarbete mellan BMW och Toyota kom våren 2014.

Båda bilarna ska byggas av Magna Steyr i österrikiska Graz och väntas komma i produktion 2019.