Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påvens nya bil – bränslecellsbilen Toyota Mirai

Påven har fått en ny bil – en Toyota Mirai. Bilen är en present från biskopen i Japan och drivs av vätgas.

Toyota har byggt två specialversioner av nya vätgasbilen Mirai. Bilarna byggdes inför påvens besök i Japan förra året vilket betyder att påven får hålla till godo med den gamla versionen av Mirai.
Bilen mäter 5,1 meter på längden och hela 2,7 meter på höjden. Att den här så hög beror på att påven behöver stå upp för att vinka till publiken.

DUELL: Vätgasbilarna Hyundai Nexo och Toyota Mirai

1 AV 2
2 AV 2

Bilen levererades till påven vid en speciell ceremoni i Vatikanen och lämnades över av Toyotas vicepresident i Europa, Miguel Fonseca, och Toyotas chef i Italien, Mauro Caruccio. Närvarande var också fader Domenico Makoto Wada från den katolska kyrkan i Japan samt Japans ambassadör i Vatikanen Holy See.

LÄS MER: Påven och hans bilar

1 AV 2
2 AV 2

SE OCKSÅ: Så ser nya Toyota Mirai ut 

Påvens Toyota Mirai har en räckvidd på 50 mil på en tank vätgas. Att påven har tillgång till en vätgasbil betyder att garaget i Vatikanen fortsätter att bredda sig avseende modeller. Där finns en Fiat Panda, en Mercedes G-klass och lite annat. Ett tag hade han även en Lamborghini Huracán. Att påven nu använder en betydligt mer klimatvänlig bil får ses som ett tecken i tiden.

Osäker på vilka vinterdäck du ska ha?
Läs vårt stora vinterdäcktest online!