Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: @ Patrik Lindgren

Pelare på Sundsvallsbron har rasat

En betongpelare från den nybyggda Sundsvallsbron har rasat. Totaldemolerade en parkerad bil.

Bron som är Sveriges längsta motorvägsbro mäter 2 109 meter och invigdes i våras. Nu börjar den redan falla isär.

Under tisdagsförmiddagen föll ett 25 meter långt betongblock från bron och krossade en parkerad bil, turligt nog har ingen person skadats.

Betongblocket väger enligt uppgift cirka 30 ton och ska vara en extra stödpelare som inte har någon bärande funktion. Pelaren var monterad längs sidan av bron vid det norra brofästet och i nuläget är det oklart exakt vad som orsakat händelsen. Polisen har spärrat av ett stort område kring brofästet och nu undersöks det om fler pelare riskerar att rasa. Händelsen ska dock inte ha något samband med de bakterier som tidigare angripit brostöden då det bakterierna hittats under vattnet.

– Vi utreder det som ett brott, framkallade av fara för annan, säger Robert Öhman, vakthavande hos polisen i Västernorrland till Aftonbladet.

Trafiken över bron drabbas dock inte av händelsen utan rullar på som vanligt.

Sedan bron invigdes har Trafikverket utfört kompletterande betongarbeten som planerades vara klara till augusti, något som nu troligtvis blir försenat. Bilen som krossades av stödpelaren är en tjänstebil som stod parkerat på ett avspärrat arbetsplatsområde.