Peugeot 2008 Concept – första bilderna

Att nya Peugeot 208 ska bli suv har vi kunnat berätta om tidigare. Namnet blir 2008 och att modellen nu närmar sig produktion bekräftas av dessa första bilder – på konceptversionen.

Det är faktiskt inte första gången vi ser ett koncept på kommande Peugeot 2008. Redan för två år sedan, på Parissalongen 2010, visade Peugeot konceptbilen HR1. Den bilen var tänkt att visa märkets nya tuffa formspråk, som senare hamnade på bland annat 508. Tidigare i år fick vi dessutom se Peugeot Urban Crossover Concept.

Konceptbilen den här gången heter till och med 2008 Concept, och är än närmre produktion. Bilderna ovan och i galleriet nedan kommer dock inte officiellt från Peugeot själva (även om de onlekligen verkar vara officiella), utan har kommit ut på internet via holländska sajten Autoblog. Vi ser att bilen är designmässigt nära Urban Crossover Concept, men har fått en klatschigare gulgrön färgsättning komplett med åttiotalsdoftande stripes.

Enligt uppgift ska Peugeots designkontor i både Paris, Shanghai och Sao Paulo varit med i utvecklingen. 2008 Concept kommer att göra supersportbilen Onyx sällskap i Peugeots monter på bilsalongen i Paris. Väl i produktionsversion, vilket inte kan dröja längre än till nästa år, ska den ta den platsen som hittills varit upptagen av 207 SW, som alltså inte får någon efterträdare.

Uppdatering: Nu har Peugeot själva släppt på sekretessen, och precis som vi tidigare skrivit är bilen ett samarbete mellan franska, kinesiska och latinamerikanska designteam, som vidareutvecklat Urban Crossover Concept som vi sett tidigare i år. Bilen är 414 centimeter lång och 174 centimeter bred, och under huven hittas en trecylindrig 1,2-litersmotor på 110 hästkrafter.