Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Peugeot 2008 facelift officiell – bilder och fakta

Efter tre år på marknaden har det blivit dags för Peugeots lill-suv 2008 att få en uppdatering. Men det är ganska begränsade förändringar det rör sig om.

Tre år är halvvägs i livscykeln för Peugeots lilla suv-modell 2008, en modell som, sedan den lanserades visat sig vara en riktig försäljningsframgång för fransoserna. Nu är det är alltså dags för ett facelift, men det är relativt måttliga förändringar det rör sig om. Lätt omgjorda strålkastare och en svart grill fram är de saker som är mest synliga på utsidan.

Utöver dessa förändringar är även hasplåtar, taket, takrails, bakre spoiler och bakdörrar förändrade. Men viktigare är det ovanligt stora motorprogrammet, med fem olika bensinalternativ och sex olika dieseldito.

Samtliga bensinare är trecylindriga och har en slagvolym på 1,2 liter, även om effektuttag och förbrukningssiffror varierar.Snålast är den version som heter PureTech 82, som tillsammans med femväxlad automatlåda ska dra låga 0,44 liter milen. Även PureTech 110 redovisar samma bensinförbrukning.

Dieslarna är även de samtliga på samma cylindervolym – 1,6 liter. 5-väclad manuell låda är standard, men även 6-växlad automat finns som alternativ till BlueHDi 100 med en förbrukningssiffra på 0.36 l/mil.

Nytt är också att autobroms ingår i utrustningen, liksom att infotainmentsystemet numera innefattar MirrorLink (för inkoppling till Samsung- och Sony-telefoner) samt Apples Carplay.

Officiell premiär på ansiktslyfta Peugeot 2008 blir på Genèvesalongen om någon vecka.