Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Peugeot 3008 GT officiell – kraftfullare och sportigare

Drygt tre veckor efter att nya Peugeot 3008 officiellt presenterats så visar Peugeot upp den hittills mest exklusiva versionen av bilen; 3008 GT.

GT har en mer sportig exteriör jämfört med vanliga 3008, med 19-tumsdäck som standard tillsammans med tvåfärgade fälgar och svarta plastsjok runt skärmkanterna. Det går även att få hela bilen i två färger. Väljer man till ”Coupe Franche” så får man sin 3008 GT med svart bakände, medan främre delen av bilen är i en av tre andra färger, varav två nyanser av grått. GT kommer även med strålkastare helt i LED som standard.

På utsidan kan man, bortsett från GT-loggan på bakluckan, tydligast känna igen 3008 GT på de dubbla kromade avgasrören. På insidan är det desto tydligare. Längst ner på ratten står det ”GT” i krom, och på flera ställen i interiören lyser blått LED-ljus. Bland annat projiceras Peugeots logga på golvet. Dessutom innehåller interiören nya kopparfärgade sömmar.

Under motorhuven sitter en 2,0-liters BlueHDi-motor på 180 hästkrafter, den starkaste motorn som erbjuds till 3008, tillsammans med en sexväxlad automatlåda. Några fartresurser eller förbrukningssiffror har inte presenterats.

Vill man inte ha en 3008 GT, men vill att ens vanliga 3008 ska se ut som en GT, kommer GT Line att finnas som tillval till de dyraste versionerna av vanliga 3008. GT Line lägger till mycket av designaspekterna som erbjuds i GT, men inte alla. Fälgarna, kromdetaljerna och inredningen som finns i GT följer inte med i GT Line.

Både GT och GT Line kommer finnas tillgängliga vid lanseringen av 3008, som sker vid årsskiftet.