Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Peugeot 308 facelift avslöjad

Nu är det dags att flytta fokus från en ”dubbelnolla” till en ”enkel nolla” – från 3008 till 308. Sistnämnda är nämligen så långt gången att det är dags för ett ansiktslyft.

Det är tre och ett halvt år sedan nuvarande Peugeot 308 dök upp på våra vägar och med biltillverkarnas ögon sett är det enormt lång tid den har fått tjäna rollen som Peugeot golfklassmodell. Det är med andra ord dags för en uppdatering, precis som vi misstänkte i och med att vi fick syn på bilen maskerad i början av hösten förra året.

Dessa officiella bilder kommer dock inte från officiellt håll, de är läckta via franska forum-peugeot.com.

Vid en första hast kanske man tror att det är dagens 308 på bilderna, men tittar man en gång till ser man att det rör sig om något annat. Den tydligaste förändringen är att lejonet åter finns placerad mitt i grillen. Tidigare låg den platt på huvens framkant.

Bakom lejonet döljer sig en grill med rutnät i stället för horisontella ribbor. Strålkastarna ser orörda ut men blinkers och dimljus har ny utformning precis som hela frontspoilerpartiet som fått större ”gallerytor”.

Bakljusen är mer eller mindre desamma som tidigare, små justeringar kan man eventuellt ana.

Interiört kan vi inte påstå att vi ser fler skillnader än att växelspaksknoppen är omgjord. Tyvärr är i-Cockpit fortfarande av den analoga typen. Vi är nog många som har trott att 308 ska få den digitala variant som finns i nya 3008, en variant som mer ligger i tiden.

Vad som händer med det mekaniska står just nu höljt i dunkel, men vi kan gissa oss till att motorerna ses över för att gå snålare än i dag och kanske kan det även bli tal ett nytt motoralternativ, en 1,5-liters dieselmaskin med 100 alternativt 120 hästkrafter.

Fransk media säger att det är premiär för 308 facelift i juni. Det skulle innebära att den uppdaterade varianten når svensk mark någon gång under hösten.