Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Peugeot 308 R HYbrid med 500 hästkrafter bekräftad?

Det ser ut som att Peugeot tänker verkställa det superkoncept som de visade upp i Shanghai för några månader sedan.

I mitten av april var det många fransmän (kanske också svenskar?) som satte sniglar och grodlår i halsen – Peugeot visade nämligen upp en konceptversion av 308 med 500 hästkrafter.

Den till merparten blåa bilen, som visades upp inför kinesisk publik i Shanghai, var bestyckad med en 1,6-liters turbomotor på 270 hästkrafter som assisterades av två elmotorer på sammanlagt 230 hästkrafter. Med drivning på alla fyra berättades det om 0-100 km/h på 4,0 sekunder och begränsad toppfart på 250 km/h.

När sniglarna och låren till slut hade nått matsmältningsapparaten var det många som fick luft och ropade efter en produktionsversion av Peugeot 308 R HYbrid.

Kanske Peugeot hörde det enhälliga vrålet. För nu har Peugeots vd på sitt personliga Twitter-konto slängt upp två bilder visandes en halvt maskerad, röd 308 med PSA:s vd Carlos Tavares bakom ratten (och vid sidan om). I samband med bilderna skriver han: ”Ser ut som att Peugeot 308 R HYbrid är redo att röra på sig!”.

Det kan vara ett tecken på att Peugeot har bestämt sig. Super-308:an ska bli verklighet. Men vi kan ännu inte se det som en riktig bekräftelse, hur mycket vi än vill att det ska vara det.

Om det är en 308 R HYbrid-prototyp vi ser på bilderna så kan vi räkna med att den produktionsfärdiga bilen inte står klar förrän kanske nästa år.

Konceptbilen Peugeot 308 R HYbrid som den såg ut i Shanghai i våras.Konceptbilen Peugeot 308 R HYbrid som den såg ut i Shanghai i våras.Konceptbilen Peugeot 308 R HYbrid som den såg ut i Shanghai i våras.
Konceptbilen Peugeot 308 R HYbrid som den såg ut i Shanghai i våras.