Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Peugeot

Peugeot 308 uppdateras lätt

Relativt gammal och borde vara redo för avlösning, men nuvarande Peugeot 308 ska hänga kvar ett tag till i och med en lättare uppdatering.

För ganska exakt tre år sedan uppdaterade Peugeot populära C-segmentmodellen 308 efter att i dåvarande form ha funnits på marknaden i nästan tre år. Det borde med andra ord vara dags för förnyelse i form av en ny generation, inte minst då flertalet konkurrenter har släppt sina motsvarigheter i helt nya utföranden. Några sådana exempel är Renault Clio, Seat Leon och Volkswagen Golf.

Men Peugeot tar det lugnt för tillfället, dagens 308 får hänga med ett tag till. I stället har den franska biltillverkaren, men anor från 1800-talets början då de tillverkades cyklar och kaffekvarnar, valt att modernisera modellen en aning.

Utseendet lämnas orört, men en ny blå karosskulör har tillkommit samt två nya fälgdesigner i 16 och 18 tum plus ett Black pack-tillval som gör kromlisterna på 308 svarta. Även lejonet i grillen blir svart.

Intet nytt på utsidan.Intet nytt på utsidan.Intet nytt på utsidan.
Intet nytt på utsidan. Foto: Peugeot

Nyheterna finner vi på insidan. Det är främst i-Cockpit som har uppdaterats till att bli helt digital. Skärmen framför föraren är tio dum över diagonalen och innehåller samma gränssnitt som i exempelvis nya Peugeot 208.

Infotainmentsystemet har uppdaterats med fler samman- och uppkopplingsmöjligheter.

i-Cockpit har blivit digital.i-Cockpit har blivit digital.i-Cockpit har blivit digital.
i-Cockpit har blivit digital. Foto: Peugeot

Motorerna som varit med de senaste åren hänger med, men 180-hästarsdiesel ser ut att ha nått vägs ände eftersom den inte finns med i specifikationerna. Det betyder att kvar finns bensinmotorerna på 110 och 130 hästkrafter, både trecylindriga på 1,2 liter medan sistnämnda kan kombineras med automatlåda, samt så klart GTi-versionen med sin 1,6-litersmaskin på 263 hästkrafter.

Dieselmotorerna, BlueHDI som Peugeot kallar dem, är 1,5-litersfyror på 100 respektive 130 hästkrafter. Den starkare maskinen går att kombinera med automatlåda.

Peugeot nämner inte något lanseringsdatum, men vi misstänker att det är kommande höst som gäller.