Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Peugeot 5008 facelift
Peugeot 5008 facelift
Peugeot 5008 facelift
Peugeot 5008 facelift

Peugeot 5008 facelift – marginell uppgradering

Det blir aldrig nog av Peugeot-nyheter inför bilsalongen i Frankfurt.  Denna gång är det den sjusitsiga familjebussen 5008 som får sig ett lyft  för att passa bättre in i dagens Peugeotfamilj.

Tidigare i veckan har vi berättat om nya 308 R Concept, 3008 facelift och 208 Hybrid FE som alla ska presenteras på Frankfurtsalongen nästan månad, även om huvudnumret förstås kommer att vara nya Peugeot 308. Den senaste i raden av uppdaterade Peugeot är 5008 som presenterades redan på Frankfurtsalongen hösten 2009. 

Den mest iögonenfallande förändringen är de nya strålkastarna som följer Peugeots senaste ideal. Även den nya "flytande" grillen gör sitt för att förnya 5008. Grillen bakom lejonet är bortaget till förmån för en mer diskret logotyp. Baktill är det mesta sig likt bortsett från att Peugeot-texten har flyttat upp till mitten. Även nya fälgar finns på menyn.

På insidan känner 5008-föraren igen sig. Den tidigare head-up-displayen, vars bild projiceras på en uppvikbar plastskiva, finns kvar. Den inre uppgraderingen omfattas av nya materialval och en ny design på mittkonsolens inlägg.

På motorsidan finns tre stycken dieselalternativ respektive tre bensinmodeller som sträcker sig från 115 till 163 hästkrafter. Även tre stycken växellådor går att välja mellan. En manuell och en konventionell automatlåda. Även en robotlåda kallad ETG6 (Efficient Tronic Gearbox) finns till minsta dieseln.