Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Peugeot 508 SW facelift – tre snabba från provkörningen

PeO Kjellström hann inte ens landa efter Barcelona-resan förrän det var dags att åka till Mallorca och uppdaterade Peugeot 508. Vi ringer till den spanska ön och hör om bilen är något bra.

Hört talas om en del regn, men hur är det hos dig?

– Det har regnat katter och hundar, som de säger i England, men det är skillnad mellan norra och södra delarna av ön, nu är det sol igen!

Så bra. Och Peugeot 508 SW i ny skrud?

– Lite sobrare faktiskt. Snyggt med det integrerade lejonet i grillen, kommer att bli så på alla ”Pugs” framöver. Annars är det mest på motorsidan det har hänt saker. Ny dieselmotor på 150 hästar, puffar på rätt bra men inte som 180-hästarsalternativet. Bensinmotorerna får vi inte tillgång till nu. Bara SW som gäller i Sverige till att börja med, RXH senare men troligen inga sedaner alls.

Priser och så?

– Inga alls och det är ju lite synd eftersom det avgör så mycket. Men de första ansiktslyfta 508:orna anländer inte Sverige förrän våren 2015 och det diskuteras fortfarande priser. Dagens 508 SW kostar från 219 900 kronor. Facelift-508:an kommer att ligga högre.

Hela provkörningen av Peugeot 508 SW kan du läsa i ett kommande nummer av Teknikens Värld. För att säkerställa din leverans av tidningen direkt i din brevlåda till ett fördelaktigt pris rekommenderar vi dig att kika på detta erbjudande från oss.