Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Fem snabba aktuella punkter från bilvärlden
2 AV 2
Foto: Peugeot

Peugeot 508 uppdateras

2018 gjorde den debut, nu uppdateras Peugeot 508 och får med av attityd designmässigt.

Peugeots stora sedan- och kombimodell 508 visades upp i sin senaste skepnad 2018, nu är det dags för en uppdatering. I fronten har man tagit ut svängarna rejält och öppnat upp grillen, lite som på 408, en bil vi nyligen provkört.

Här är dock designen en mer utsvävande med tre ränder av LED-ljus på sidorna samt ett mer raffinerat grillmönster. Baktill har strålkastardesignen ändra med tydliga staplar som lutar ut från karossen. Den centralt placerade logotypen på baken har bytts mot bokstäver. Tre nya kulörer finns att välja på för karossen: Okenite White, Eclipse Blue och Titanium Grey.

1 AV 2
Foto: Peugeot / Peugeot
2 AV 2
Foto: Peugeot / Peugeot

Invändigt känner vi igen oss, på gott och ont. Peugeots så kallade i-Cockpit-lösning med liten ratt och högt placerade mätare passar inte alla. Materialen ska i alla fall ha bättrats på och nya varianter tillkommit. En del assisterande funktion ska också ha uppdaterats och tillkommit.

Under huven lanseras nu en mindre kraftfull hybriddrivlina med ett effektuttag på maximala 182 hästkrafter som liksom den mer kraftfulla laddhybriden och bensin- och dieselalternativen är kopplad till en åttaväxlad automatlåda.

Modellen i tre versioner: Allure, GT och prestanda-alternativet Sport Engineered. Nya 508 kommer ut på marknaden i sommar.