Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080821-peugeot-koncept-rc080821-peugeot-koncept-rc080821-peugeot-koncept-rc
080821-peugeot-koncept-rc

Peugeot RC… – nytt mystiskt koncept från Frankrike

Den svenska sommaren är dessvärre på upphällningen. Tur då att detta samtidigt innebär att bilsalongen i Paris rycker närmare. Peugeot vill naturligtvis göra ett gott intryck på hemmaplan och visar därför det helt nya konceptet RC…

Peugeot har genom åren inte varit snåla med spännande och inte sällan vackra konceptbilar. När årets internationella bilsalong i Paris närmar sig med stormsteg är det så dags för Peugeot att återigen visa vad de kan med ett nytt koncept. Bilen som syns på dessa första bilder knyter starkt an till Peugeots väl inkörda designspråk. En extremt aggressiv och hungrig front tillsammans med en anfallande profil signalerar otvetydigt att det är en konceptbil från Peugeot som lurar i skuggorna.

Peugeot vill inte avslöja allt om konceptet redan innan Parissalongen, utan än så länge får bilen vara lite anonym och mystisk, därav det korthuggna namnet ”RC…”. Konceptets riktiga namn blir troligtvis något mer långdraget. Vad vi vet är att konceptet ansluter sig till den växande kretsen av fyra dörrars coupéer och att släktskapet med det tidigare konceptet 908 RC är tydligt. Enligt rådande miljötrend bygger RC… på en avancerad hybriddrivlina. Peugeot menar dock att det rör sig om ett närmast revolutionerande hybridsystem med en maxeffekt på 313 hästkrafter. Genomsnittligt koldioxidutsläpp ska vara 109 gram per kilometer. Mer detaljer om systemet får vi förmodligen först när Parissalongen slår upp sina portar den 4 oktober.

RC… är precis som de flesta av Peugeots designstudier inget koncept som ska ses som en direkt förevisning av en kommande bil. I stället är det en förhandstitt på vilken väg Peugeots design kommer att ta de kommande åren. Om vi ska döma utifrån RC… ska Peugeots bilar se ut ungefär som nu, fast med ännu större lejongap förstås.

Läs mer

TV-TV