Peugeot RCZ facelift – första bilderna

Snart är eran med bredgapande Peugeot-modeller över. Nu har vi nåtts av de första bilder på ansiktslyfta versionen av sportcoupén RCZ, som även den fått ta del av Peugeots nya stramare nylle.

Det har läckt ordentligt från Peugeot i dag, bara under eftermiddagen har vi nåtts av till synes officiella bilder på tre bilmodeller, som alla skulle komma ut senare. Först konceptsportbilen Onyx, sedan kompaktsuven 2008 Concept, och nu alltså även ansiktslyfta versionen av sportcoupén Peugeot RCZ. Alla tre kommer också att visas upp på bilsalongen i Paris inom kort.

Som synes på bilderna överger nu även RCZ den brett gapande looken som var Peugeots signum i ett antal år, i stället anammar modellen det nya stramare, och enligt många snyggare, formspråket som vi redan sett på bland annat 508 och 208. Detta har för RCZ:s del inneburit bland annat en betydligt smalare grill samt trubbigare strålkastare med ökad LED-teknik. Förändringarna på bakpartiet är mindre, och svårare att se omedelbart.

Även under huven verkar förändringarna varit små, och bilen ska fortfarande erbjudas med två 1,6-litersmaskiner på 156 respektive 200 hästar. Förmodligen fortsätter också dieseln 2,0 HDi, oförändrad. I övrigt vet vi inte så mycket än, då bilderna inte kommit från officiellt håll utan spridits från holländska sajten Autoblog. Priset i Sverige på RCZ i dag börjar på knappt 250 000, och vi får återkomma till ifall det hålls oförändrat eller ej i samband med den nya ansiktslyftningen.