Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Peugeot skrotar dieselhybrid

Peugeots Hybrid4-dieselhybrider kommer att läggas ned inom kort eftersom de kostar mer än de smakar. Det klargör företagets vd.

Sedan några år tillbaka har Peugeot två hybridmodeller som kombinerar kraften från en dieselmotor med kraften från en elmotor. Men snart är det stopp för 3008 Hybrid4 och 508 RXH Hybrid4.

Peugeots vd Maxime Picat meddelar att det inte finns någon ekonomisk lönsamt med dieselhybrider i modellprogrammet. Deras mål är att kunna erbjuda en och samma drivlina på en mängd olika marknader, men just kombinationen av diesel och elektricitet tilltalar köpare i ett för litet antal länder.

– Du har en riktigt effektiv dieselmotor sett till koldioxidutsläppen plus hybriden men när du är i länder där det inte finns diesel måste du börja om på nytt, säger företagets vd och understryker att de måste ha samma tekniska lösning för Europa, för Kina och för Norge, för alla länder (som om Norge inte är en del av Europa, reds anm).

När Peugeot skrotar sitt dieselhybridprogram berättar Maxime Picat inte, men 3008 Hybrid4 har redan försvunnit från den brittiska marknaden. 508 RXH Hybrid4 lär sannolikt försvinna snart även den, och någon ersättare lär inte dyka upp när dagens 508 efterträds om ett par år.

Peugeot kommer i fortsättningen att satsa på bensinhybrider, även laddbara.

Det finns inte uppgifter som bekräftar det, men Peugeots beslut bör även gälla Citroën.