Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Peugeot Tribute to Sensations
Peugeot Tribute to Sensations
Peugeot Tribute to Sensations
Peugeot Tribute to Sensations

Peugeot smygvisar sitt nya formspråk

Peugeot har skickat ut en första bild som så smått visar hur deras framtida modeller ska se ut. Inspiration ska ha hämtats från den spektakulära konceptbilen Onyx från 2012.

Peugeots senaste modeller har ett formspråk som tilltalar många, inte minst nya 308 har överösts med positiva kommentarer. Men trots uppskattade former ser Peugeot ändå över sina linjer för framtiden.

På bilsalongen i Peking i slutet av april ska Peugeot ställa ut en konceptbil som visar märkets nya formspråk. Exakt vad fransmännen kommer att bjuda på vet vi inte mer än vad vi ser på bilden ovan och att flera designelement sägs vara hämtade från konceptbilen Onyx som med kolfiber och koppar (!) överglänste flertalet andra bilar på Parissalongen 2012 (se bilderna nedan).

Nya konceptbilen, som än så länge är okänd till namnet, är 4,73 meter lång och 1,31 meter låg. Den ser ut att vara av coupéformat men kan mycket väl rymma fyra dörrar, inte minst med tanke på storleken. Den bakdel vi kan skönja genom duken på bilden ovan påminner om den som fanns på Artega GT.

 Interiört får vi i dagsläget endast reda på att fyra personer med tillhörande bagage ska rymmas.

Om tre månader, närmare bestämt omkring 20 april, får vi reda på allt om Peugeots nya konceptbil och formspråket som ska genomsyra märkets modeller i framtiden.

 Dock blir det någon form av tjuvkik på konceptbilen redan från och med 29 januari eftersom en installation av något slag ska genomföras vid Dôme des Invalides i Paris i samband med Tribute to Sensations-utställningen. Så bege dig dit om du inte kan vänta tre månader.