Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Peugeots läckra Fractal avslöjad

Peugeot fick inte äran själva att presentera Fractal, en liten men naggande god konceptbil med plats för fyra åkande under bar himmel.

Peugeot släppte tidigare i dag ut en teaserbild som visar en kompakt bil vid namn Fractal från sidan. Fransmännen hade förmodligen tänkt att dra ut på presentationen genom att locka oss med dunkla och otydliga bilder så här bara ett par veckor innan premiärvisningen på bilsalongen i Frankfurt.

Men så var det något där ute på Internet som ville ta udden av Peugeots planering och i stället skickade ut alla bilder på bilen – rakt upp och ned.

Så nu har vi 24 bilder att frossa i. På dessa ser vi en liten och kompakt 2+2-sitsig roadster med tygsufflett. En bil med väldigt korta överhäng, framför allt bak.

Linjerna känns igen från tidigare konceptbilar men har fått ännu fler vassa vinklar och veck.

Att det rör sig om en konceptbil är inte svårt att ta miste på om vi tittar på insidan. Stolarna är långt ifrån produktionsmässiga, de ser nästan ut att sväva över golvet. På tal om golvet, detta och dörrsidornas beklädnad ser ut att vara utformad för att vara ljuddämpande. Det ser nästan ut som i replokalerna när man var ung och satte upp tomma äggkartonger för att inte störa omgivningen. Kanske Peugeot har hittat på något åt det hållet?

Den minimalistiska mittkonsolen domineras av en stor färgskärm, så gör även mätarhuset som är helt digitalt. Tittar vi lite närmare på skärmen ser vi en liten batteristapel och siffran ”62 %” till vänster om den, ett tecken på att Peugeots konceptbil Fractal är eldriven på något sätt. Antingen en laddhybrid eller en rent eldriven sak.

Inom kort lär Peugeot släppa rubb och stubb om Fractal, håll utkik!