Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080807-Andrea Pininfarina080807-Andrea Pininfarina080807-Andrea Pininfarina
080807-Andrea Pininfarina

Pininfarina-chefen död i trafikolycka

Andrea Pininfarina, högste chef för karosseri- och designföretaget Pininfarina, avled tidigare i dag i en trafikolycka på väg till jobbet. Dödsbeskedet kommer som en chock för det italienska familjeföretaget som just nu genomgår stora omstruktureringar efter en längre tid av ekonomiska problem.

I morse dog Pininfarinas chef Andrea Pininfarina när han på sin Vespa-scooter var på väg till företagets design- och utvecklingscenter i Cambiano, strax utanför italienska Turin. Detta enligt uppgifter från Automotive News.

Enligt polisrapporten körde en bil in i Andrea Pininfarina och hans Vespa när han passerade byn Trofarello.

Familjeföretaget Pininfarina brottas just nu med stora ekonomiska problem. Förra året gick det back med 114,9 miljoner euro jämfört med 21,9 miljoner euro år 2006. Företaget genomgår därför stora strukturella förändring där Andrea Pininfarina var en viktig kugge i det hela.

Andrea Pininfarina, som är sonson till företagets grundare Giovanni Battista "Pinin" Farina (senare Battista Pininfarina), blev endast 51 år gammal och efterlämnar fru, två söner och en dotter.

Företaget ska senare i dag släppa ett officiellt uttalande angående det tragiska inträffade och troligt är då att en efterträdare till Andrea Pininfarina utses.

Läs mer