Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Pininfarina

Pininfarina visar upp virtuellt designad konceptbil – Teorema

I samarbete med den schweiziska firman WayRay har italienska designfirman Pininfarina tagit fram en digitalt producerad konceptbil kallad Teorema och nu visar man upp bilen som bland annat innehåller en holografisk AR-bildskärm och tre olika körlägen.

Pininfarina meddelade för något år sedan att man avser att börja tillverka sportiga elbilar under eget namn. Sedan dess har man anställt en svensk vd och producerat ett elektriskt fartvidunder med 1 900 hästkrafter som går under namnet Battista. Nu vill man skapa nya rubriker med företagets nya konceptbil Teorema.

Bilen är italienarnas första helt och hållet virtuellt producerade konceptbil och är 1 400 millimeter hög, 5 400 millimeter lång och 2 200 millimeter bred. Den bygger på en elektrisk skateboard-plattform och saknar sidodörrar i ett försök att förbättra rörligheten och ljusinsläpp och passagerare blir i stället insläppta av ett tryckkänsligt golv.

1 AV 5
Foto: Pininfarina
2 AV 5
Foto: Pininfarina
3 AV 5
Foto: Pininfarina
4 AV 5
Foto: Pininfarina
5 AV 5
Foto: Pininfarina

Det finns tre olika körlägen: ett autonomiskt läge för just autonom körning, ett ”vanligt” körläge och ett viloläge där interiören förvandlas till en social yta där passagerare kan flytta runt till vilken önskad position som helst. Bilens fem säten är uppställda i en 1-2-2-formation och justeras baserad på valt körläge.

Företaget beskriver Teoremas – vilket betyder teorem på svenska – interiör som att ”kliva in ett vardagsrum”. De tre framsätena, inklusive förarsätet, kan justeras till ett lounge-läge och vridas mot övriga passagerare.

1 AV 6
Foto: Pininfarina
2 AV 6
Foto: Pininfarina
3 AV 6
Foto: Pininfarina
4 AV 6
Foto: Pininfarina
5 AV 6
Foto: Pininfarina
6 AV 6
Foto: Pininfarina

– Pininfarina har alltid blickat mot framtiden med användandet av konceptbilar som ett uppfinningsverktyg för att kartlägga vilken riktning vi ska gå i och introducera nya visioner i termer av användbarhet och teknik inom bilindustrin, säger Kevin Rice, kreativ chef på Pininfarina.

Han fortsätter:

– Teorema, i synnerhet, vill ge tillbaka nöjet av att vara i en bil till folket. Att köra och resa utan frustrationen av trafikstockningar eller andra störningsmoment. Genom att integrera AI, 5G och den senaste tekniken hoppas vi ge passagerare en otrolig upplevelse under resans gång.

1 AV 3
Foto: Pininfarina
2 AV 3
Foto: Pininfarina
3 AV 3
Foto: Pininfarina

Bilen använder sig av en AR-baserad (augmented reality) head up-display framtagen av WayRay som använder sig av ett avancerat förarassistanssystem och förarnavigation som samtidigt ger användbar information om eventuella faror längs vägen. Passagerare kan titta på innehåll om miljön, lokala attraktioner och landskapet, körinformation och spel.

Det förefaller osannolikt att Teorema ser dagens ljus inom en snar framtid då det varken har annonserats hur bilen är tänkt att drivas eller, men WayRay hävdar att mycket av den invändiga tekniken kan komma att vara tillgänglig för passagerare relativt snart.