Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pininfarinas supersportbil klar om två år

Karossmakaren tar steget fullt ut och blir ett eget märke. Här en första skiss på elsportbilen som står klar 2020 och kostar 20 miljoner kronor. 

I våras stod det klart att karossmakaren Pininfarina ska bli ett eget bilmärke, nu släpper man en första skiss på konceptet PFO inför en privat visning för intressenter under Monterey Car Week i augusti.

Skisser brukar i regel inte avslöja mycket och det gäller även i detta fall även om vi här kan se ett formspråk besläktat med tidigare skapelser som Cambiano och Pininfarina Sergio Speedster.

Vad vi vet är att bilen kommer att var helt eldriven och tillverkas i en liten upplaga. Den kommer att bli dyr, prislappen beräknas landa på mellan 17 och 22 miljoner kronor.

Pininfarina har även gjort klart att fler modeller är att vänta, bland annat en suv. Den första bilen ska levereras till sin kund inom två år.

Pininfarina ägs till hundra procent av Mahindra och meningen är att man ska dra nytta av sin Formel E-satsning, där Felix Rosenqvist är en av förarna. Vissa källor hävdar även att Rimac är med på tåget, vilket inte skulle vara särskilt förvånande. Den kroatiska firman tycks var inblandande i allt eldrivet i det sportigare segmentet.

Automobili Pininfarina, som märket heter, är baserade i München och de anställda har tidigare jobbar hos såväl Audi, Bentley, Bugatti, Ferrari, Jaguar Land Rover, Maserati, McLaren Automotive som Volvo.