Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polaris Slingshot officiell

Polaris äntrar för första gången bilbranschen, och de gör det med en trehjuling.

https://youtu.be/o0RhrBZObdg

Varumärket Polaris är nog för de flesta synonymt med snöskotrar och fyrhjulingar, även om de även äger motorcykelmärken som Indian och Victory. Nu ger de sig alltså för första gången in i bilbranschen, och de gör det med en bil som har tre hjul.Slingshot, som bilen heter, bygger i stort sett på samma koncept som Morgan 

3-Wheeler. Alltså två hjul fram och ett bak, till skillnad från 3-Wheeler som har motorn placerad allra längst fram sitter den på Slingshot mer konventionellt placerad under huven.

Motorn är en 2,4-liters EcoTec-motor, som hämtats från General Motors, som levererar 175 hästkrafter och 225 newtonmeter. Kraften skickas till bakhjulet via en femväxlad manuell låda. Polaris har ännu inte presenterat några officiella siffror, men Slingshot bör vara rätt snabb med tanke på att den endast väger 771 kilo.

Utseendemässigt påminner Slingshot mycket om KTM X-Bow

, som även är en av huvudkonkurrenterna. Utrustningen är dock sparsam och består av trepunktbälten, vattentåliga stolar, låsbart handskfack och ett enklare infotainmentsystem som bland annat kan spela musik genom de sex högtalarna, och visa vad som finns bakom bilen när du behöver backa. Bagageutrymmet består av två låsbara förvaringsfack som rymmer en hjälm eller en ryggsäck styck.Pris uppges vara 19 999 dollar för instegsversionen och 23 999 dollar för toppmodellen, cirka 145 000 respektive 173 000 kronor.

https://youtu.be/lyDN3wI--Mw