Polestar 1 åker till Peking – efter att ha vintertestats vid polcirkeln

Den 25 mars öppnar bilsalongen i Peking sina portar och på plats kommer svenska Polestar att vara för att visa upp sin prestandahybrid Polestar 1 – en modell som man nyss vintertestat i norra Sverige.

Polestar skriver i ett pressmeddelande att testerna, som genomfördes under två veckor norr om polcirkeln, varit till för att ”undersöka och finjustera traditionella fordonsaspekter som fjädring och kördynamik”. Man har även studerat hur drivlinan och batterierna klarar låga temperaturer. Som lägst visade termometern -28 grader under testerna enligt Polestar.

Bilen som framförts under testveckorna är en protoyp som saknar alla typer av ”förarhjälpsystem”. Framför allt har testförarna fokuserat på Polestar 1:s torque vectoring-system, som möjliggörs av två bakre elmotorer med var sin planetväxeluppsättning. Bland annat har man kört bilen på is för att på så sätt optimera chassibalansen.

Polestars vd Thomas Ingenlath säger i pressmeddelandet att testförarna varit entusiastiska i sin feedback.

—Förutom att de är mycket nöjda med balansen hos chassit, är de särskilt entusiastiska över torque vectoring-systemet. Vi är nu mycket säkra på hur detta förbättrar Polestar 1:s respons och precision vid kurvtagning. Detta är en bil för förare. Vi har nu passerat en viktig milstolpe i utvecklingen av Polestar 1, och prototyptestningen fortsätter under hela 2018.

Se mer om hur vintertesterna gått till i klippet längst ned!

Polestar 1 debuterade för media på bilsalongen i Shanghai i oktober förra året. Bilsalongen i Peking blir dock första gången den kinesiska allmänheten får chansen att se den 600 hästkrafter starka prestandahybriden i verkligheten.

Polestar 1 ska byggas i kinesiska Chengdu med start i mitten av 2019, men redan nu går det att lägga en order vilket vi rapporterat om tidigare

.

https://youtu.be/O_T2OvbqGMo