Polestar lockar med pusselbitar på nya modellen

Polestar, Volvos nya prestandamärke, presenterar sin första modell i Shanhgai den 17 oktober. Men genom att lägga ihop det pussel av detaljbilder Polestar lagt ut på sitt Instagramkonto kan vi redan nu få en bild av hur bilen kommer att se ut.

Magnus Kvandal

Volvo bekräftade i somras att Polestar ska bli ett självständigt märke som ska bygga prestandabilar med el- och hybriddrift. Sedan dess har märket publicerat till synes otydbara detaljbilder av bilen på Instagram. Men bilderna är numrerade, och om de placeras i ett rutnät på 10 gånger 7 rutor framträder snart bilden av en låg och bred coupé sedd rakt baifrån. Bilden ovan är en sammanställning som signaturen "f.ryser"  lagt ut på nätet. Bilden visar vad som förmodligen är prestandamärkets första modell, Polestar 1, som premiärvisas i Shanghai om en vecka. Modellen kommer enligt uppgift att bli en hybridcoupé med 600 hästkrafter som gör 0-100 km/h på mindre än fyra sekunder, och börjar säljas år 2019.

Personen bakom Instagramkontot "vwmasterdrfan" har tagit sig tid att fylla i de bitar som saknas i pusslet, och har skapat en bild som visar hur Polestar 1 förmodligen kommer att se ut sedd rakt bakifrån. Designen, som delar drag med såväl nya S90 som klassikern P1800, påminner en hel del om den Volvo Concept Coupé som designchefen Thomas Ingelnath ritade när han först började på Volvo, och som visades år 2013.

https://www.instagram.com/p/BZ8jNJ0ldyT/

Under fredagen publicerade Polestar en ny teaservideo på Youtube och sociala medier. Den visar inte så mycket av bilen, men bjuder på en bild av ett självsäkert företag vars bil är "utan kompromisser" och "utan bullshit".

https://youtu.be/BVzLwYYsPlY

Teknikens Värld kommer att vara på plats i Shanghai när modellen slutligen täcks av nästa vecka.