Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polestar trimmar Volvo V60 Plug-in Hybrid

Volvos snåla laddhybrid V60 D6 Plug-in Hybrid har 283 hästkrafter och 640 newtonmeter. Den som vill ha mer kan nu få det eftersom Polestar släpper optimeringsprogram för modellen: 298 hästkrafter och 670 newtonmeter.

Den extra kraften som plockas ur drivlinan kapar en tiondels sekund på 0-100-tiden. 6,0 sekunder i stället för 6,1. Detta med bibehållen förbruknings- och utsläppsprestanda på 0,18 liter per mil och 48 gram koldioxid per kilometer.

– Med V60 D6 och Polestar-optimeringen kan du kombinera såväl god bränsleekonomi som prestanda. Vi är glada över att kunna ge Volvo-kunderna möjlighet till ytterligare körglädje i kombination med den senaste hybridtekniken, ett mycket intressant område för framtiden, säger Hans Bååth, marknadschef för Polestar.

Polestar Performance för Volvo V60 Plug-in Hybrid kostar 9 200 kronor och installeras av din Volvo-handlare med bibehållen originalgaranti. Arbetet kan utföras i samband med en ordinarie service, däckbyte, montering av Volvo-tillbehör eller en rekonditionering. Precis som med andra Volvo Original-tillbehör kan Polestar Performance öka andrahandsvärdet för din Volvo.