Polestar vill fördubbla antalet försäljningsplatser

En expansion är i vardande för Polestar där 50 försäljningsplatser ska bli till 100 under 2021 och 100 bli till 200 under 2022. Det berättar företagets globala försäljningschef Mike Whittington i en intervju med Automotive News Europe.

Det finns storslagna planer för framtiden för Volvo Cars dotterbolag Polestar. Man siktar på att dubbla antalet försäljningsplatser under detta år och dubbla det ytterligare en gång under nästkommande år. Enligt försäljningschefen Mike Whittington ska detta vara genomförbart då man avser att expandera företagets verksamhet avsevärt. Vad som ryms inom begreppet försäljningsplats är ganska flytande när vi talar om Polestar.

Dit hör så kallade Polestar Spaces, märkets flaggskeppsbutiker som vanligtvis är placerade centralt i någon större stad som exempelvis Stockholm. Dessa finns även som pop-up-versioner som kan smällas upp tillfälligt i samband med ett större event eller liknande. En nyhet är Polestar Destinations som kommer att placeras på större områden utanför storstäderna där kunder också ska kunna få hämta och provköra sina bilar.

Polestar 2 i aktion Foto: Polestar

– Detta kommer att tillåta oss att sätta ett ännu större avtryck. Nu kan vi ha kvar våra Spaces i städerna samtidigt som vi har en mer traditionell bilhall utanför tätorterna där vi kanske kan ha ett större modellutbud och möjlighet att leverera och provköra bilarna medan du är där, säger Mike Whittington till Automotive News Europe.

Han anser att företaget har en stor konkurrensfördel gentemot andra märken genom att man har bättre koll på hur man säljer bilar online samt inte behöver fokusera på fasa ut förbränningsmotorer. Vanligtvis leder endast runt 8-9 procent av alla provkörningar till affär, men enligt Jonathan Goodman, vd för Polestar i Storbritannien, ligger Polestar betydligt mycket högre än så. Exakt hur mycket högre avslöjade han dock inte.

Nästa modell ut för företaget är Polestar 3.
– Vi tror att det finns en väldigt stor efterfrågan efter denna produkt och när den anländer kommer vi vara i en mycket bättre position när det gäller nätverk och infrastruktur, säger Mike Whittington.

Läs mer om kommande Polestar 3 här: