Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Polis bötfällde sig själv – hade näsan i mobilen bakom ratten

Polis fingrade med mobilen bakom ratten. Bötfällde sig själv efter att ha hängts ut på Facebook.

En polis i Norge blev via ett Facebook-inlägg avslöjad att ha haft ”näsan begravd i mobilen, när han körde sin tjänstebil genom centrala Flekkefjord”. Men i stället för att förklara bort sig eller utnyttja sin position skrev polismannen Ingve Flikka ut en bötesavi på 1 300 norska kronor till sig själv, enligt TT-NTB.

– Det är fullt förtjänat. Jag ska betala böterna på morgonen, säger Ingve Flikka vid polisen i Flekkefjord, till Fædrelandsvennen.

Flekkefjord ligger på Norges sydkust och har strax över 6 000 invånare.

– Jag minns inte om jag bara tittade på min mobiltelefon eller aktivt använde den, men jag har i alla fall gjort det tidigare. Jag skrev därför ut boten och ska ta lärdom av detta, säger Ingve Flikka vidare.

Norge har hårdare regler rörande mobiltelefonanvändning under bilkörning än Sverige. Prata får man bara göra med handsfree eller liknande och att surfa eller skicka sms är förbjudet.

Den svenska lagen lyder: "Vid färd på väg med ett motordrivet fordon får föraren ägna sig åt aktiviteter som användande av mobiltelefon och annan kommunikationsutrustning endast om det inte inverkar menligt på förandet av fordonet. " 

Tidigare i somras bötfällde en norsk sjöpolis sig själv efter att ha kört en patrullbåt utan flytväst.