Polisbil Volkswagen Passat Polis

Polisen beställer fler Volkswagen Passat

Under 2011 har polisen fått ta emot 50 nya Volkswagen Passat i vitt, blått och gult. Nu har 60 nya Passat beställts för att tjänstgöra som polisbilar. Uppdraget att polisutrusta bilarna har gått till ANA Trollhättan som tidigare byggt om Saab-bilar till polisbilar.

Det var i oktober tidigare i år diskussionen bland er läsare gick hätsk efter att vi skrivit om polisens val att beställa drygt 50 nya Volkswagen Passat som utryckningsfordon. Många av er tyckte det var ett bra val av polisen, men minst lika många av er tyckte valet var för jäkligt och att svenska polisen ska välja svenska bilmärken.

 Men polisen verkar inte ha lyssnat på det örat då de nu har valt att beställa ytterligare 60 Volkswagen Passat som ska tjänstgöra som polisbilar. En stark anledning till detta lär vara att Saab inte har kunnat leverera några polisbilar den senaste tiden och i och med Saabs konkurs tidigare i veckan ser det nu becksvart ut på det området.

 Tråkiga nyheter för Trollhättan, men ändå inte eftersom det är ANA Specialbilar i Trollhättan som har fått uppdraget att utrusta bilarna för att möta polisens krav. ANA har 15 års erfarenhet av att göra Saab-bilar till polisbilar.

 – Vi är mycket glada och stolta över att få jobba med Volkswagen och utveckla vårt samarbete. Volkswagen är ett starkt varumärke som har vind i seglen. Med deras breda produktportfölj har de stora möjligheter på specialbilsmarknaden, säger Joachim Lind, vd på ANA Trollhättan.

 Volkswagen är också glada över att polisen väljer deras bilar.

 – Efterfrågan på Passat som polisbil har ökat stort och vi är mycket nöjda med överenskommelsen med ANA. Det är en väletablerad och kunnig påbyggare och deras erfarenhet av att utrusta personbilar till polisen är en avgörande faktor för att nå våra mål att sälja minst 60 Passat Polis under 2012, säger Peter Norrman, projektledare på Volkswagen Group Sverige.

 De första fem Volkswagen Passat Polis från ANA levereras redan i januari. Bilen är utvecklad tillsammans med Rikspolisstyrelsen och framtagen för att klara av den tuffa miljö som polisbilar befinner sig i. Bland annat chassi och bromsar är modifierade och interiören specialanpassad.

 Passat Polis finns med gas-, diesel-, bensin- och etanolmotorer med mellan 150 och 300 hästkrafter. DSG-låda är standard i alla versioner och vissa är utrustade med fyrhjulsdrift, 4Motion.