Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock / Pressbild

Polisen: Så ska du agera vid en olycka

Varje år sker tusentals trafikolyckor av olika grad i Sverige och kring julhandeln ökar antalet. Hur går man till väga när man rullat in i fordonet framför i kön in till köpcentrumet eller backat på någon på en parkering? Vi reder ut!

Det är sista helgen före jul och du är så stressad att blicken flackar, händerna skakar och hjärnan kan inte sortera tankarna. Hur många julklappar är det kvar att köpa? Hur ska du hinna få tag på en julskinka? Plötsligt rullar du in i bilen framför på handelsplatsen. Flera andra bilister tutar, svär och pekar finger. Känner du igen dig?

Det gör nog många, fler än man kan tro. Kring just julhandeln ökar antalet trafik­olyckor av den här sorten. Så vad gör man i den situationen, eller en liknande sådan, exempelvis om du backat på någon på parkeringen?

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.