Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060210_vw_polo
060210_vw_polo
060210_vw_polo
060210_vw_polo Foto: VW

Polofamiljen väntar tillökning

Volkswagen ville till viss del haka på suv-trenden. Därför byggde de en sorts halv suv av småbilen Polo som fick namnet Dune. I samma veva fick Polo ett till syskon i form av en GTI modell.

Volkswagen kommer till våren att släppa ut två nya versioner av småbilen Polo. Den ena är en sorts cross-country variant vid namn Dune och den andra är en klassiskt sportig GTI.

VW Polo Dune (kallas även CrossPolo) ser ut ungefär som en vanlig Polo med Volvo XC70 attribut. Den saknar dock 4-hjulsdrift så skenet bedrar en aning. Men tuff är den definitivt. 1,4-liters motor med 75 hästar, både som bensin- och dieselvariant. Det är i alla fall alternativen som kommer till England men enligt VW kommer fler alternativ till resten av Europa, bl a en 100 hästars bensinare.

Polo får äran att bära GTI emblemet och den gör det med stil. 1,8-liters motorn har en effekt på 150 hästkrafter och blir därmed den kraftigaste Polon någonsin. Enligt fabriksuppgifterna gör den 0-100 km/h på 8,2 sekunder vilket inte är så tråkigt i en småbil som väger drygt 1 000 kg.

Polo Dune kommer till försäljning i april och GTI under maj. Några särskilda datum för svenska marknaden finns ännu inte.