Pontiac Firebird Trans Am i läckert utförande

En nyzeeländare for till USA och köpte sig en Pontiac Firebird Trans Am av årsmodell 1979. Efter diverse förändringar har han skapat en bil som väckert stort habegär hos många.

https://youtu.be/FWd9CaAfbp0

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Gregg Hamiltons jobb har tagit honom över hela världen. Han har arbetat som mekaniker för flera av de stora WRC-teamen och i dag är en del av Ken Blocks team, något som har fört honom till USA. Väl i det stora landet i väst kände han sig lite sysslolös på fritiden, så han letade efter något att pyssla med. Med tankarna på V8, manuell låda och drivning på bakhjulen och med ”Nu blåser vi snuten”-filmerna med Burt Reynolds i bakhuvudet hittade han en Pontiac Firebird Trans Am av årsmodell 1979 på eBay. Det vill säga den andra generationen av Pontiacs en gång så framgångsrika Firebird-modell. Den bästa generationen helt enkelt (1970-1981).

Men Gregg Hamilton är inte den som nöjer sig med en standardbil, och med hans mekaniska erfarenheter och skickligheter har han förvandlat sin Trans Am till något alldeles särdeles. Utan att gå för långt har han gått igenom hela bilen. Han har monterat en ny 5,3 liter stor V8 som matas med dubbla turboaggregat, han har förbättrat hjulupphängningarna, skärmbreddat karossen och byggt en större vinge som har tycker passar bilen bättre. Bara för att nämna några av alla detaljer som är justerade.

Lägg även märke till hur han har tagit bort innerskärmarna för att hjulen ska synas inifrån det vackra motorutrymmet. Snyggt, men det gäller att hålla sig borta från dammiga och grusiga vägar om man inte vill motortvätta jämt och ständigt.

Gregg Hamilton säger att hans Trans Am är snabb som en Corvette Z06. Syftar han på nya Z06-generationen är det en väldigt snabb Trans Am han har skapat. Men det är inte farten som är prioriterad enligt honom, det är upplevelsen av bilen – framför allt byggandet, inte körandet. Dessutom hyllar han inte väghållningen, trots förbättringarna han gjort.

Kolla nu på filmen ovan, klassiska amerikanska muskler i snyggt utförande. Vill du höra hur den låter spolar du fram till omkring 3.20 in i filmen.