Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Så glad blir man när det står RS på en bil.
Så glad blir man när det står RS på en bil.
Så glad blir man när det står RS på en bil.
Så glad blir man när det står RS på en bil. Foto: Daniel Östlund / Teknikens Värld

Porsche 718 Cayman GT4 RS – tre snabba från provkörningen

Porsches minsting har för första gången fått en RS-medlem i syskonskaran. Vi har fått provköra på bana. Här är Daniel Östlunds första intryck av bilen.

Tjena Daniel, du befinner dig på klassisk mark, eller hur?
– Ja, platsen för provkörningen är den gamla Formel 1-banan Autódromo do Estoril utanför den portugisiska huvudstaden Lissabon. Det är inte så underligt, banan bjuder på många kurvkombinationer och både långsamma och snabba partier. Perfekt miljö för att komma ett banåkningsjärn inpå bara skinnet. 

Så hur är den då?
– Det får jag inte säga ännu, jag har skrivit på i blod att inte yppa någonting innan den 23 mars (håll utkik här då!). Men det handlar alltså om en Porsche 718 Cayman som fått en ordentlig uppgradering av chassi och aerodynamik, samt lånat motorn från storebror 911 GT3. Det är också första gången någonsin som en bil ur ”småsyskon”-segmentet fått så här vassa specifikationer. 

Men kan du inte säga någonting?
– En svensk tiger. Men jag kan väl säga så här mycket som att Porsche försett bilen med ett intressant insug till motorn, som hämtar luft från öppningar bakom dörrarnas sidorutor. De små fönsterrutor som fanns där tidigare är alltså borta. I pressmaterialet skriver Porsche att det ger ett mäktigt insugsljud för de åkande. Så har jag inte sagt någonting som inte Porsche själva redan har sagt.