Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche 718 Cayman officiell – nu billigare än Boxster

Porsche visar upp ansiktslyfta Cayman som nu har fyrcylindrig turbomotor och tilläggsnamnet 718, likt syskonet 718 Boxster med andra ord.

Som väntat presenterar Porsche den uppdaterade versionen av Cayman. Designmässigt har den fått i stort sett samma uppdateringar som sitt syskon 718 Boxster som vi fick se för några månader sedan, och som du kan läsa mer om i kommande nummer av Teknikens Värld.

Det vill säga nya skärmar och sidotrösklar, större luftintag till motorn, nytt bredare bakparti och nya bakljus samt Bi-xenon-strålkastare med LED-varselljus. De 918 Spyder-liknande strålkastarna med full-LED är extrautrustning.

Största nyheten är givetvis de nya motorerna varav samtliga är turboladdade och fyrcylindriga, samma motorer som hos syskonet. Instegsversionen har en tvålitersmaskin som levererar 300 hästkrafter och 380 newtonmeter, S-modellens 2,5-litersmotor levererar 350 hästar och 420 newtonmeter.

Båda alternativen är 25 hästkrafter starkare än sina föregångare och vridmoment är 90 respektive 50 newtonmeter högre än tidigare. 0-100 km/h klarar grundversionen av på 4,7 sekunder, medan S-versionen är något kvickare, 4,2 sekunder.

718 Cayman S har till skillnad från grundmodellen en så kallad VTG-turbo med variabel turbingeometri, samma turboaggregat som tidigare endast använts till 911 Turbo.

Porsche har även sett över chassit och förbättrat vridstyvhet, fjädring och krängningshämmare är hårdare och styrningen ska vara mer direkt. Bakhjulen är en halv tum bredare än tidigare och tack vare dessa förbättringar ska 718 Cayman ha bättre väggrepp och ökas stabilitet vid kurvtagning, samt vara mer engagerande att köra. Hur det är med det kommer vi att undersöka i en framtida provkörning.Uppdaterade 718 Cayman kan beställas nu och lansering är planerad till september. Instegsversionen startar på 521 000  kronor vilket betyder att Cayman för första gången är billigare än Boxster som startar på 542 000 kronor. Vad 718 Cayman S kostar är i nuläget ej fastställt.

https://youtu.be/qpyA1sjTzt4

Gilla på Facebook för fler videoklipp!