Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Porsche

Porsche 911 Dakar snart redo för terrängen

Nu bekräftar Porsche för första gången att sportbilen 911 kommer i ett upphöjt terrängutförande, och att den ska heta 911 Dakar. Terrängporschen premiärvisas på bilsalongen i Los Angeles den 16 november.

Vi har länge anat att den ska komma, den har fastnat på många spionbilder och Porsche-legendaren Walter Röhrl har till och med råkat avslöja namnet. Men det är först nu Porsche själva bekräftar att modellen kommer och att den ska heta 911 Dakar. Det blir alltså inte en 911 Safari som det har spekulerats om.

Namnet på terrängmodellen är en hyllning till Porsches första totalseger i Paris-Dakar-rallyt 1984 då en 911 för första gången fick fyrhjulsdrift.

Porsche har testat 911 Dakar-prototyper runt hela världen, däribland Arjeplog, Dubai, Marocco och terrängbanan Château de Lastours i södra Frankrike.

Porsche kommer att premiärvisa 911 Dakar på bilsalongen i Los Angeles med början den 16 november och först då får vi veta mer om specifikationerna. Nu får vi faktiskt inte veta någonting, bara att den är fyrhjulsdriven och har höjdjusterbar fjädring.