Porsche 911 nu med manuell låda

Nu släpps nya Porsche 911 äntligen ut på vägarna med manuell växellåda. Den sjuväxlade manuella lådan finns som alternativ till 911 Carrera S och Carrera 4S. Men den blir inte billigare än PDK-lådan.

Den absoluta majoriteten av alla Porsche 911-köpare beställer sina bilar med dubbelkopplingslåda. Men det finns fortfarande några manuella växellådsentusiaster som inte vill ha sina bilar med den åttaväxlade PDK-lådan. För dem har nya 911 (992) än så länge inte varit ett alternativ eftersom den sedan lanseringen i våras uteslutande har sålts med PDK-låda.

LÄS MER: Provkörning av Porsche 911 Carrera 4S

Nu meddelar Porsche i USA att den sjuväxlade manuella lådan går att beställa till modellerna Carrera S och Carrera 4S, både med coupé- och cabrioletkaross. I motsats till hur det har varit tidigare, blir manuellt växlade bilar inte billigare än bilar utrustade med PDK-lådan. Det förklaras med att det till den manuella lådan följer med Sport Chrono-paket som bland annat innefattar dynamiska motorfästen och körlägesväljare på ratten. Sport Chrono är ett tillval som kostar 24 300 kronor till Carrera S med PDK. De manuella bilarna får också mekanisk diffbroms och Torque Vectoring som standard.

I Sverige, och övriga Europa, dröjer den manuella lådan till någon gång under första halvan av nästa år. USA-marknaden är den största för Porsche-bilar med manuella växellådor och prioriteras därför i produktionsleden.