Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche 911 nu med manuell låda

Nu släpps nya Porsche 911 äntligen ut på vägarna med manuell växellåda. Den sjuväxlade manuella lådan finns som alternativ till 911 Carrera S och Carrera 4S. Men den blir inte billigare än PDK-lådan.

Den absoluta majoriteten av alla Porsche 911-köpare beställer sina bilar med dubbelkopplingslåda. Men det finns fortfarande några manuella växellådsentusiaster som inte vill ha sina bilar med den åttaväxlade PDK-lådan. För dem har nya 911 (992) än så länge inte varit ett alternativ eftersom den sedan lanseringen i våras uteslutande har sålts med PDK-låda.

LÄS MER: Provkörning av Porsche 911 Carrera 4S

Nu meddelar Porsche i USA att den sjuväxlade manuella lådan går att beställa till modellerna Carrera S och Carrera 4S, både med coupé- och cabrioletkaross. I motsats till hur det har varit tidigare, blir manuellt växlade bilar inte billigare än bilar utrustade med PDK-lådan. Det förklaras med att det till den manuella lådan följer med Sport Chrono-paket som bland annat innefattar dynamiska motorfästen och körlägesväljare på ratten. Sport Chrono är ett tillval som kostar 24 300 kronor till Carrera S med PDK. De manuella bilarna får också mekanisk diffbroms och Torque Vectoring som standard.

I Sverige, och övriga Europa, dröjer den manuella lådan till någon gång under första halvan av nästa år. USA-marknaden är den största för Porsche-bilar med manuella växellådor och prioriteras därför i produktionsleden.