Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: www.goico.eu

Porsche 911 Speedster går till produktion

I somras presenterade Porsche 911 Speedster som ett koncept. Vid Parissalongen ställer de ut en nästintill produktionklar variant av den taklösa hyllningen.

Det är 70 år sedan som tyska Porsche släppte sin första modell, 356, och de valde därför att uppmärksamma detta genom att i juni tidigare i år visa upp en 911-variant med klassiska linjer och modern teknik. Konceptet kom att kallas 911 Speedster Concept och bygger på en GT3.

Några detaljer från förr som Porsche har inspirerats av är bland annat att tanklocket är placerat mitt på huven, något som påminner oss om 50-talet. Ytterligare en är Talbot-formen på ytterbackspeglarna.

Foto: www.goico.eu

Under Parissalongen har nu Porsche visat en produktionklar modell och låtit meddela att de kommer att tillverka 911 Speedster i en begränsad upplaga, 1 948 exemplar för att vara exakt. Produktionen kommer att inledas under 2019.

Precis som konceptet har framrutan gjorts lägre och har lutats bakåt för ett slankare utseende. Något som även gjort att man behövt göra sidorutorna lägre för att de ska passa mot framrutans ram. ”Dubbelbubblan” bakom de båda nackstöden behålls och lika så det tunna väderskydd som erstätter tygsuffletten.

Vad gäller tekniska detaljer får vi veta att 911 Speedster kommer att ha en boxersexa som producerar över 500 hästkrafter och varvstoppet går vid 9 000 varv/min. Chassit är lånat från 911 GT3 Utöver det får vi även veta att den kommer att utrustas med en sexväxlad manuell låda,  och ha slutrör gjorda av titan. Sedan är det stopp...

Foto: www.goico.eu

Några prisuppgifter finns i nuläget inte men räkna med att det inte blir en billig investering om du vill ha denna bil i garaget.