100427-porsche-918-spyder
100427-porsche-918-spyder

Porsche 918 Spyder har 900 spekulanter

Porsches uppmärksammade hybridkoncept 918 Spyder står på tröskeln till att godkännas för serieproduktion. Porsche säger sig ha tagit emot cirka 900 intresseanmälningar men det behövs ytterligare några för att modellen ska få grönt ljus.

 På förra månadens Genèvesalong stal Porsche showen genom att visa den hybriddrivna supersportbilen 918 Spyder. Klassiska Porsche-former och en modern drivlina lockade mässbesökarna och tydligen även spekulanterna. Porsche säger sig nu ha tagit emot nästan 900 intresseanmälningar. Ett beslut om serieproduktion är därmed inte långt borta.

Porsches utvecklingschef Wolfgang Durheimer säger till Bloomberg News att man vill ha minst 1 000 intresseanmälningar innan ett beslut om serieproduktion fattas. Bloomberg träffade Durheimer i samband med bilsalongen i Peking under helgen och han berättade vidare att han är övertygad om att de inom kort ska komma över det magiska 1 000-strecket.

Vi är nog många som hoppas att Porsches utvecklingschef får rätt i sin övertygelse. 918 Spyder-konceptet som visades i Genève fick många uppskattande omdömen, inte bara för de historiskt tillbakablickande formerna, utan även för den futuristiska men likväl realistiska drivlinan. Med en V8-motor på 500 hästkrafter på bakhjulen understödd av två elmotorer kombinerar bilen supersportbilsprestanda med miljöbilssiffror. 0-100 km/h ska kunna avverkas på 3,2 sekunder och den blandade förbrukningen stannar på aningen otroliga 0,3 l/mil.

Läs mer