Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Porsche 918 Spyder – tre sjukt snabba från provkörningen

Nu är det dags för ännu en ”tre snabba” med betoning på ”snabba”... Linus Pröjtz är nämligen iväg och kör Porsche 918 Spyder, en av världens snabbaste bilar. Vi ringer och kollar läget.

Tjena Linus, du tangerar väl inte toppfarten på 345 km/h nu när jag ringer och stör?

– Haha, nej då. Jag står vid vägkanten nu, kände på mig att du skulle ringa och störa mitt i njutningen.

Njutning?

– Ja, för Porsche 918 Spyder är inget annat än fullkomligt fantastisk. Den är snygg att titta på bild, men i verkligheten är den ännu bättre. Den gör 0-100 km/h på 2,6 sekunder och 0-200 km/h på 7,3 sekunder. Och så accelererar den hårdare från 250 km/h än någonting annat jag tidigare kört.

– Detta är en riktig supersportbil, med betoning på super. Den går väldigt, väldigt fort rakt fram, men den är också magnifik när det svänger. Inte oväntat att den är snabbaste bilen på Nürburgrings nordslinga (som Koenigsegg tänker försöka slå senare i år).

Linus Pröjtz är frälst.Linus Pröjtz är frälst.Linus Pröjtz är frälst.
Linus Pröjtz är frälst. Foto: Patrik Lindgren

Vi behöver inte fråga om pris och när den lanseras eftersom alla 918 exemplar som ska byggas redan är sålda. Så vad har du att tillägga?

– Massor! Men det har jag inte tid med nu, nu ska jag ut på vägarna och Autobahn igen. Resten får ni läsa i tidningen.

Absolut att vi ska läsa resten i tidningen, vilket vi kan göra redan nu. Antingen springer du raka vägen ner till närmaste butik och köper Teknikens Värld nummer 13/2015 eller så beställer du tidningen online så får du den hemskickad.

”Jag har aldrig upplevt en värre acceleration från 250 km/h och uppåt.””Jag har aldrig upplevt en värre acceleration från 250 km/h och uppåt.””Jag har aldrig upplevt en värre acceleration från 250 km/h och uppåt.”
”Jag har aldrig upplevt en värre acceleration från 250 km/h och uppåt.” Foto: Patrik Lindgren