Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche-ägare fejkade regnumret med tandkräm – blev av med körkortet

Ska du ändra siffrorna på din bils registreringsskylt för att undkomma lagens långa arm får du allt vara klurigare än den här kinesiska föraren. Tandkräm? Ettor till sjuor? Låter som ett skämt!

Men nej, det är inget skämt.

 Det är kinesiska China Car Times som rapporterar om en Porsche Boxster-ägare i Peking som ville slippa påhälsning av polisen. I Peking har man registreringsskyltar med vita siffror på blå botten, så Porsche-ägaren tog helt enkelt och ändrade de båda 1:orna till 7:or på sin skylt med tandkräm. Tandkräm!? Ja, det kanske fungerar, men vad han inte verkar ha tänkt på var att en sjua på en regskyltarna i Kina har ett ”lutande ben”, inte ett spikrakt lodrätt. Därför blev polisen misstänksam och stoppade föraren i bilen. Polisen upptäckte tilltaget, torkade bort tandkrämen och blottade därmed de båda ettorna. Föraren fick böter på motsvarande 2300 kronor och fick samtidigt sex prickars avdrag på körkortet. I Kina börjar man med tolv prickar när man hämtar ut sitt körkort och då Porsche-föraren redan tidigare hade fått sex prickars avdrag hade han nu noll kvar. Det betydde att polisen tog omhand om körkortet.

 Kanske Porsche-föraren skulle ha struntat i ettorna och i stället ändrat bokstaven J till ett U. Det hade varit mycket mer svårupptäckt.